Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση στην πρυτανεία - Κάλεσμα σε πορεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η κατάληψη στην πρυτανεία του ΠΑ.ΠΕΛ., καθώς το υπουργείο με σχετική εγκύκλιο θέλει από τους πρυτάνεις να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εφαρμογής του νόμου. Παράλληλα μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση, η οποία θα μοιραστεί αύριο και στην πόλη:

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ολόκληρης της Ελλάδας συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας, παλεύοντας για την ανατροπή του νέου νόμου-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προάσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε στο πλευρό μας ολόκληρη την κοινωνία, πόσο μάλλον τους καθηγητές και τους διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Αντίθετος με αυτή την θέση φαίνεται να είναι ο πρύτανης (Κος Παπαθεοδώρου ) σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες προωθούσαν το κλίμα τρομοκρατίας το οποίο θέλει να επιβάλλει η Υπουργός Παιδείας προκειμένου να σαμποτάρει το φοιτητικό κίνημα που έχει ξεσπάσει. Χαρακτηριστικά, ζήτησε από τους φοιτητές να επανεξετάσουν την στάση τους και να αποφασίσουν το άνοιγμα των σχολών. «Δεν πρέπει να χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο», υπογράμμισε ο Πρύτανης, επισημαίνοντας πως ο νέος νόμος-πλαίσιο ψηφίστηκε, θα εφαρμοστεί και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, πρέπει να αντιμετωπιστούν στην πορεία αλλά με… ανοιχτές σχολές.

Αυτή δυστυχώς είναι η κυρίαρχη άποψη των πρυτάνεων και των καθηγητών η οποία σκοπό έχει τον εκφοβισμό των φοιτητών και των οικογενειών τους (χαμένες εξεταστικές και εξάμηνα). Παρόλα αυτά εμείς γνωρίζουμε ότι ανοιχτές σχολές σηματοδοτούν την άμεση εφαρμογή του νόμου. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε δυναμικά τις καταλήψεις – κινητοποιήσεις, με στόχο την απόσυρση του νέου νόμου, την απεμπλοκή των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων από την αγορά και τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Παλεύουμε για την συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και των νόμων που έχει επιβάλλει στον λαό, προς συμφέρον των μεγαλοιδιωτών και των τραπεζών.

Καλούμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να ανακαλέσει δημόσια την στάση του και να στηρίξει έμπρακτα τις κινητοποιήσεις.

Καλούμε κάθε σύλλογο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις και να συμμετέχει στον αγώνα για ελεύθερη και πραγματική Παιδεία.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία στην Αθήνα την Πέμπτη 22/9. Τα λεωφορεία αναχωρούν στις 10:30 από την πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου