Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων Ε&Τ Υπολογιστών , Ε&Τ Τηλ/νιών

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ολόκληρης της Ελλάδας συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας, παλεύοντας για την ανατροπή του νέου νόμου-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προάσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε στο πλευρό μας ολόκληρη την κοινωνία πόσο μάλλον τους καθηγητές και τους διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου. Ήδη η Ομοσπονδία Δοιηκιτικου Προσωπικου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρετίζει τον αγώνα των φοιτητών, συμμετέχει σε αυτον και καλεί ολους τους εργαζομένους να πράξουν αντίστοιχα.

Αντίθετος με αυτή τη θέση φαίνεται να είναι ο πρύτανης (κ.Παπαθεοδώρου), καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του καλέι τους φοιτητές να επανεξετάσουν τη στάση τους και να αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολών.Οι δηλώσεις αυτές προωθούν ένα κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο επιβάλει και η Υπουργός Παιδείας, θέλωντας να σαμποτάρει το φοιτητικό κινημα που έχει ξεσπάσει. Μαλιστα, ο κ.Παπαθεοδώρου, σε αντιθεση με 17 συναδελφους του, υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη, προωθώντας ετσι την εφαρμογή του νεου νόμου. Εμείς γνωρίζουμε οτι ανοιχτές σχολές σηματοδοτούν την άμεση εφαρμογή του νόμου. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε δυναμικά τις καταλήψεις-κινητοποιήσεις, με στόχο την απόσυρση του νέου νόμου, την απεμπλοκή των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων απο την αγορά και τη διασφάληση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Σ’αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι.Στο πλάι των φοιτητών τάσονται μαθητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από 82 σχολεία, που είναι αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη.


Η κατάληψη δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουν οι φοιτητές ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, είναι όμως στην παρούσα συγκυρία ο πιο αποτελεσματικός. Είναι το τελευταίο αλλά και το πιο δυνατό όπλο που έχουμε ως φοιτητές στα χέρια μας. Για το λόγο αυτό είναι πάγια θέση μας να γίνονται καταλήψεις ζωντανές με παλμό, συλλογικές διαδικασίες και συμμετοχή όλων των φοιτητών ανεξάρτητα με το αν είναι ενταγμένοι ή όχι. Συνεχίζουμε δυναμικά, όπως αυτές τις τρεις εβδομάδες κατάληψης, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες στην Τρίπολη, μοιράσματα κειμένων σε σχολεία και στο κέντρο, παρεμβάσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντιμαθήματα, προβολές ταινιών και ποικίλες δραστηριότητες. Όλα αυτά με την ενεργή συμμετοχή φοιτητών/τριών στο ανοιχτό συντονιστικό της κατάληψης.

Σήμερα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλωτε, να δημιουργηθούν κύτταρα αντίστασης στις σαρώτικες αλλαγές που μας επιβάλλουν με μοναδικό δεδομένο ότι το να διεκδικήσουμε μαχητικά τα δικαιώματα μας είναι και ο μόνος δρόμος να έχουμε δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή

Καλούμε κάθε σύλλογο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις και ανα συμμετέχει στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Καλούμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να ανακαλέσει δημόσια την στάση του και να στηρίξει έμπρακτα τις κινητοποιήσεις.


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Την μη εφαρμογή και απόσυρση του νόμου-πλαίσιο

  • Την ανατροπή της κυβέρνησης και την απεμπλοκή της χώρας από το ΔΝΤ

  • Την διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και των εργασιακών δικαιωμάτων


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Κατάληψη της σχολής μέχρι την Παρασκευή 30/9

  • Νέα κοινή Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 30/9 και ώρα 16:00

  • Ενδυνάμωση του συντονιστικού. Δράσεις με τα υπόλοιπα συντονιστικά κατάληψης του ΠΑ.ΠΕΛ.

  • Σύνδεση του φοιτητικού αγώνα με τους μαθητές και τους εργαζομένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου